bikeportal.org.ua

5й етап ЛКУ 2016 - Лопушанка XCO (Закарпаття)

Положення

5 етап Відкритого Аматорського Кубку України 2016

с. Лопушанка Свалявського району Закарпатської області
Лопушанка
07.08.2016

logos_lku_2016_2_300

 

1. Загальне положення

Змагання Аматорського Кубку України 2016 (далі «Кубок» або «ЛКУ») відносяться до велосипедних змагань у категорії кросс-кантрі.

Цілі і завдання гонки - пропаганда здорового способу життя та велосипедного спорту серед широких верств населення, розвиток велоспорту в Україні, стимуляція кожного учасника до підвищення власних спортивних результатів і виявлення найсильніших спортсменів-любителів України. Розробка велосипедних маршрутів  Карпат і розвиток велосипедної туристичної інфраструктури в цілому.

Змагання проводяться по Правилам проведення аматорського Кубка.

 

2. Змагання проходять за підтримки

 

cannondale1-300 

 

Загальне керівництво і організацію гонки здійснює  ГО «Федерація велосипедного спорту міста Дніпропетровська».

Фінансування здійснюється за рахунок капіталовкладень організаторів, спонсорів та стартових внесків.


Розділ змагання на сайті bikeportal.org.ua
Обговорення на сайті форумі bikeportal.org.ua

Дане положення є офіційним запрошенням для участі в змаганні!

 

3. Місце, терміни проведення та інформаційна підтримка

Місце, терміни проведення

Село Лопушанка Свалявського району Закарпатської області
Координати мiсця старту - N48.50664 E23.06736


СХЕМА ТРАСИ, ВИСОТНИЙ ПРОФІЛЬ - bikeportal.org.ua/4758

СХЕМА ПРОЇЗДУ ДО МІСЦЯ СТАРТУ


Распорядок змагання

09:00-11:00 - реєстрація 
10:30-11:00 - відкриття змагання та брифінг;

Старти категорій:

11:00 - "Початкіці"
13:00 - "Чоловіки"
13:02 - "Жінки"
13:04 - "Майстри 40+"
13:06 - "Майстри 50+"
16:00 - Нагородження

Інформаційна підтримка

Під час змагання, буде організована online-трансляція проміжних результатів змагань. Інформація буде доступна на сторінці Online-результатів [буде додано і адміністрацією сайту bikeportal.org.ua].

Для глядачів буде доступна система "шайтанама-протокол": монітор з кнопками управління, що відображає поточний стан протоколів, часи по колам.

 

4. Допуск для участі у змаганнях

До участі у змаганнях допускаються особи віком 18 років і старше. Особи, які не досягли 18-ти річного віку, допускаються до участі з дозволу батьків / опікунів: або в разі присутності на гонці одного з батьків, або при наявності розписки від батьків / опікунів і ксерокопії паспортів батьків / опікунів.
До старту допускаються учасники на велосипедах з колесами 26, 28 або 29 дюймів, які мають справні гальма на обидва колеса і пристосованих для участі в змаганнях по пересіченій місцевості. Організатори залишають за собою право не допустити учасника на велосипеді, технічний стан якого не відповідає загальноприйнятим нормам. Наявність шолома - обов'язково. Учасники, які не виконали ці умови, до участі не допускаються. Учасник, помічений на трасі без захисного шолома, дискваліфікують.
Кожен велогонщик несе персональну відповідальність за технічний стан свого велосипеда, за стан свого здоров'я та адекватність своїх дій впродовж всієї дистанції, що відбивається в підписується їм розписці встановленого зразка.

Реєстрація учасників здійснюється на місці проведення гонки в день старту. Для отримання номера перед стартом учасник повинен заповнити анкету учасника змагань. Після фінішу номери залишаються учасникам.

Вік учасників змагань визначається станом на 31 грудня 2016 року, а не по фактичному віку на день проведення змагань.

Спортсмени до участі в залікових категоріях кубка не допускаються. Спортсмени можуть брати участь в гонці, але в окремій категорії. Учасник вважається спортсменом, якщо:

- Він складається в професійній команді

- Велоспорт є основним джерелом його доходів

- Він є учнем спортивної школи або інтернату.

 

5. Попередня реєстрація

Попередня реєстрація та іменний номер здійснюеться на сайтi bikeportal.org.ua. Закінчення попередньої реєстрації: 2 серпня 2016 року.

Реєстрація
Список зареєстрованих

 

6. Стартовий внесок

- за попередньої реєстрації до 24.07 - 100 грн;

- за попередньої реєстрації до 2.08 - 130 грн;

- без попередньої реєстрації - 150 грн.

 

7. Катерогії учасників

1.Чоловіки
У залік ЛКУ. Тривалість заїздів 1:30-1:45

2. Жінки
У залік ЛКУ. Тривалість заїздів 1:15-1:30

3. Майстри 40+

У залік ЛКУ. Віком від 40 до 49 років. Тривалість заїздів 1:15-1:30

4. Майстри 50+
У залік ЛКУ. Віком від 50 до 59 років. Тривалість заїздів 1:15-1:30

5. Початківці
У залік ЛКУ. Віком від 18 років. Тривалість заїздів 0:45-1:00

6. Дівчата
Не приймають участі в заліку ЛКУ. Тривалість заїздів 0:30-0:45 

7. Спортсмени
Не приймають участі у заліку ЛКУ. Тривалість 1:30-1:45

 

Допуск учасників у категорії Кубка здійснюється згідно Правила ЛКУ в редагуванні 2016 року. Учасники, яким рекомендовано участь в категорії «Чоловіки» (список), можуть брати участь в гонці в категорії «Початківці», але поза заліком гонки і рейтингу ЛКУ.

 

8. Командний залік.

Крім індивідуального заліку, на етапі кубка буде командний залік серед команд, зареєстрованих на сайті bikeportal: bikeportal.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1722

У залік команди йдуть результати членів команди, які виступають в категоріях Чоловіки, Жінки і Майстра. Визначення команди-переможниці в командному заліку на етапі Кубка, проводиться за такими правилами:


- Від кожної команди змагаються 4 кращих фінішерів команди - в категоріях "Чоловіки", "Початківці", "Жінки" та "Майстра";

- Підсумовуються фінішні позиції кращих 4-х членів команди;

- Командою-переможницею на етапі вважається команда з найменшою сумою 4-х фінішних позицій;

- В разі, якщо команда не була представлена ​​в будь-якої категорії, то в розрахунок береться остання фінішна позиція +1 в даній категорії;

- Для категорії "Початківці" максимально можливе значення фінішної позиції, що йде в суму командного рейтингу, не перевищуватиме значення останньої фінішної позиція +1 в категорії "Чоловіки".

 

9. Порядок проходження дистанції

Після старту учасники проходять певний для кожної категорії організаторами кількість кіл дистанції, в кінці кожного кола перетинаючи лінію старт-фініш. Для залікових категорій ЛКУ кількість кіл буде визначено після проходження першого кола лідером гонки. Кількість кіл для спортсменів таке ж як і для Чоловіків в заліку ЛКУ. 
Старт кола закривається після проходження фінішу лідером відповідної категорії. Після того, як фінішував лідер, кругові гонщики не можуть піти на наступне коло, їм фіксується фініш.

Місце гонщика в підсумковому протоколі визначається за кількістю пройдених повних кіл і часу, витраченому на їх проходження. Зійшовшим в гонці вважається учасник, який завершив гонку до фінішу лідера.

Порядок старту категорій ЛКУ

Старт усіх категорій - загальний, з гандикапом в мінімум 1 хвилину між категоріями.

Для категорії «Майстри 50+» вводиться додатковий гандикап на старті за віком учасників: спочатку стартують учасники віком 60 років і старше, потім через 1 хвилину учасники віком 50-59 років.

Порядок старту: 
1) Чоловіки+спортсмени
2) Жінки+спортсменки
3) Майстри віком 40-49 (категорія Майстри 40+)
4) Майстри віком 60 років і більше (категорія Майстри 50+)
5) Майстри віком 50-59 лет (категорія Майстри 50+)

З другого етапу Кубка стартове шикування учасників здійснюється за місцем в рейтингу на поточний момент. Спортсмени шикуються в кінці групи.

Оголошення про старт кожної категорії робиться за 1 хвилину, 30 секунд і 15 секунд. Суддя на старті дає старт між 15 і 0 секундою за допомогою свистка, гудка або стартового пістолета. У разі фальстарту, проводиться рестарт і перешикування учасників. Учасник який допустив фальстарт отримує попередження і стає в кінець колони стартуючих.

Після старту заїздів правилами змагань дозволено пересування по трасі тільки офіційно зареєстрованих в даному заїзді гонщиків і організаторів змагань. Рух по трасі здійснюється строго в певному організаторами напрямку.

 

  • Технічна зона (техзона), технічний пункт (техпункт) і технічна допомога.
Техзона організовується в районі стартового табору. Допускається ремонт і заміна велосипеда або окремих його частин. У техзоне учасники можуть отримувати технічну допомогу від кого завгодно. При поломці велосипеда на дистанції, гонщик має право самостійно або за допомогою членів його команди здійснити ремонт велосипеда і / або заміну частин велосипеда. При цьому учасник і його помічники не повинні надавати перешкод іншим гонщикам. Невиконання цієї умови може спричинити попередження і / або штраф. Якщо ремонт неможливий, круг необхідно закінчити пішки по трасі з велосипедом. Крім цього на дистанції в місцях харчування можуть організовуватися техпункти з мінімальним набором запчастин і інструменту. Запчастини, інструмент та допомогу на техпунктах можуть надаватися як організаторами, так і членами команд гонщиків
  • Номери учасників

Учасники, знаходячись на трасі, зобов'язані мати номер для велосипеда (на кермі), так щоб він був видний суддям на контрольних пунктах. При заміні велосипеда, гонщик зобов'язаний перенести номер на новий велосипед перш, ніж продовжити гонку. Організатори мають право вимагати пред'явити номер в будь-який момент часу. Якщо номер не видно (номер брудний і т.п.), гонщик, проїжджаючи повз контрольного пункту, повинен голосно повідомити свій номер суддям.

  • "Зрізка"

"Зрізка" маршруту, шляхом виходу за межі траси суворо заборонено і штрафується додаванням до результату штрафного часу (10 хвилин і більше) або дискваліфікації, в залежності від тяжкості проступку. Вихід за межі траси дозволений у виняткових випадках - якщо виникає перешкода, яку неможливо об'їхати в межах траси (завал, руйнування покриття траси і тп), при цьому об'їзд не повинен скорочувати дистанцію і не давати ніяких переваг перед іншими гонщиками. Після маневру гонщик негайно повинен повернутися на трасу.

  • Лідирування (слідування «на колесі»)

Лідирування дозволено, але тільки в тому випадку, якщо гонщик слідує за іншим зареєстрованим гонщиком. Лідирування за транспортом або незареєстрованими гонщиками (велосипедистами) заборонено.

  • Перевага руху

Учасник, що пересуваються верхи на велосипеді, мають перевагу над спішившимися учасниками. Учасники, що штовхають або несуть свої велосипеди, повинні пересуватися по узбіччю траси в той момент, коли їх обганяють. Гонщики, що штовхають або несуть свої велосипеди, можуть обганяти їдучих велосипедистів, якщо вони не створюють перешкоди руху.

  • «Кругові»

Учасники, обганяються на круг повинні поступатися дорогою лідерам. Обганяючі повинні голосно оповіщати про намір обгону, крикнувши «обходжу справа» або «обходжу зліва». Безпечне проведення обгону є обов'язком обганяючого.

  • Позиційна боротьба

Коли два учасники борються за місце на трасі, лідируючий не зобов'язаний поступатися позицію обганяючиму (за винятком «кругових»). Проте, заборонені різка зміна траєкторії руху при обгоні і будь-які торкання (тілом або частинами велосипеда), з метою перешкодити руху. Обганяючий, в свою чергу, повинен забезпечити безпеку свого маневру.

  • Спортивна поведінка

Небезпечна їзда, використання лайливих виразів, образи та інші елементи неспортивної поведінки можуть стати приводом для попередження, а при повторних порушеннях, і дискваліфікації. Міра покарання у кожному конкретному випадку визначається головним суддею змагання.

  • Вода та харчування

Вода і харчування можуть надаватися гонщикам ким завгодно і в будь-якому місці траси. Проте, гонщики не повинні створювати перешкод іншим учасникам, приймаючи воду і харчування. Розкидання упаковок, обгорток і тари на трасі заборонено.

 

10. Обставини непереборної сили (форс-мажор)

У разі виникнення обставин непереборної сили (погодних, соціальних, політичних і т.д.), таких, що проведення змагань може стати небезпечним, гонка може бути перервана. У цьому випадку, фінальний протокол оформляється за результатами на момент прийняття рішення про скасування.

 

11. Нагородження

Учасники, які посіли з 1 по 3 місце в кожній категорії, нагороджуються медалями. Учасники, які посіли з 1 по 10 місце в кожній категорії, нагороджуються пам'ятними дипломами.

Команда-переможниця етапу і команди, що зайняли 2-е і 3-е місце, нагороджуються почесною грамотою на церемонії нагородження.


12. Нагородження лідерів кубка:

Після нагородження переможців змагання оголошуються і, в разі наявності окремих призів, нагороджуються лідери кубка в кожній категорії.

Команда-лідер кубка викликається на подіум на церемонії нагородження лідерів кубка і нагороджується почесною грамотою.

 

Контакти організаторів:

Закора Євген (099)765-27-72, velojenya@ua.fm

Рябуха Олександр (050)320-94-22, run@ua.fm


 

 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

Немає подій

Банер  
  
наверх
time: 0.34158396720886