bikeportal.org.ua

2й етап ЛКУ 2019 - Рівне

Положення

II eтап Відкритого Аматорського Кубка України 2019

м.Рівне
"Карпова ХСО"
2 червня 2019р.

 

FB_event FB_event

Дане положення є офіційним запрошенням для участі в гонці!



1. Загальні положення

Змагання Відкритого Аматорського Кубка України 2019 (далі «Кубок» або «ЛКУ») відносяться до велосипедних змагань категорії крос-кантрі.

Цілі і завдання гонки - пропаганда здорового способу життя та велосипедного спорту серед широких верств населення, розвиток велоспорту в Україні, стимуляція кожного учасника до підвищення власних спортивних результатів і виявлення найсильніших спортсменів-любителів України.

Змагання проводяться за Правилами проведення аматорського Кубка.

 

2. Спонсори та партнери:

    Загальне керівництво і організацію гонки здійснює Велоклуб Градієнт.

    Фінансування здійснюється за рахунок капіталовкладень організаторів, спонсорів та стартових внесків.

    Технічне забезпечення хронометражу і суддівства забезпечує Велоклуб Градієнт.

    Медичне забезпечення у вигляді супроводу бригади невідкладної медичної допомоги.


    Розділ гонки на сайті bikeportal.org.ua  
    Обговорення на форумі bikeportal.org.ua

    3. Місце, терміни проведення та інформаційна підтримка

    Місце і час проведення

    Гонка проводиться 2 червня у м. Рівне, лісовий масив "Карпова долина".
    GPS координати точки старту: 50.592964, 26.324975


    СХЕМА ТРАСИ, ВИСОТНИЙ ПРОФІЛЬ

  • Траси для категорій "Чоловіки, Спортсмени, Майстри 40+, Жінки" та "Майстри 50+, Початківці, Дівчата" в цілому однакові, лайт відрізняється відсутністю одного маленького підйому після якого крутий спуск та перекритим великим дропом.

 

СХЕМА ПРОЇЗДУ ДО МІСЦЯ СТАРТУ

  • Автомобілем/велосипедом від залізничного вокзалу:

     
    4. Допуск до участі у велогонці

До участі у велогонці допускаються особи віком 18 років і старше. Особи, які не досягли 18-ти річного віку, допускаються до участі з дозволу батьків/опікунів або в разі присутності на гонці одного з батьків, або при наявності розписки від батьків/опікунів і ксерокопії паспортів батьків/опікунів.
Скачати: Скачать этот файл (Расписка от родителей.doc)Расписка от родителей.doc

До старту допускаються учасники на велосипедах з колесами 26, 27,5, 28 або 29 дюймів, які мають справні гальма на обидва колеса, і пристосованих для участі в змаганнях по пересіченій місцевості. Електровелосипеди до участі не допускаються. Організатори залишають за собою право не допустити учасника на велосипеді, технічний стан якого, не відповідає загальноприйнятим нормам. Наявність шолома - обов'язково. Учасники, які не виконали ці умови, до участі не допускаються. Учасник, помічений на трасі без захисного шолома, ДИСКВАЛІФІКОВУЄТЬСЯ.
Кожен велогонщик несе персональну відповідальність за технічний стан свого велосипеда, за стан свого здоров'я та адекватність своїх дій впродовж всієї дистанції, що фіксується у розписці встановленого зразка, яка була ним підписана. 
Реєстрація учасників здійснюється на місці проведення гонки в день старту. Для отримання номера перед стартом учасник повинен заповнити анкету учасника змагань. Після фінішу номери залишаються учасникам.

Вік учасників змагань визначається станом на 31 грудня 2018 року, а не по фактичному віку в день проведення змагань.

Спортсмени до участі в залікових категоріях кубка НЕ ДОПУСКАЮТЬСЯ. Спортсмени можуть брати участь в гонці, але в окремій категорії. Учасник вважається спортсменом, якщо:

- він перебуває в професійній команді
- велоспорт є основним джерелом його доходів
- він є учнем спортивної школи або інтернату.

 

5. Попередня реєстрація

    Попередня реєстрація на гонку та іменний номер виробляється на сайті bikeportal.org.ua. Закінчення попередньої реєстрації: 26 травня 23:59.

    Попередня реєстрація за посиланням на сайті

    Список: зареєстровані учасники


    6. Стартовий внесок

    - при попередній реєстрації:

    З 27 квітня по 12 травня - 150 грн;
    З 13 травня по 26 травня - 250 грн;

    З 27 травня по 2 червня - 300 грн;

    Повернення стартових внесків здійснюватиметься тільки до 26.05.2018, в розмірі сплаченої суми мінус комісія банків.

    З  27.05.2018 заявки на повернення благодійного стартового внеску не приймаються!

Оплата за участь здійснюється на карту Приват Банку: 5168 7554 2332 1773 отримувач Віюк Ольга. Обов'язково в коментарях вкажіть ПІБ учасника, категорію та мету платежу: ПІБ, категорія, ЛКУ. 

7. Категорії учасників

1. Чоловіки
В залік ЛКУ. Тривалість заїздів 1:30-1:45

2. Жінки
В залік ЛКУ. Тривалість 1:15-1:30

3. Майстри 40+
В залік ЛКУ. Чоловіки віком від 40 до 49 років. Тривалість 1:15-1:30

4. Майстри 50+
В залік ЛКУ. Чоловіки віком від 50 років і старше. Тривалість 1:15-1:30

5. Початківці
В залік ЛКУ. Чоловіки віком 18 років і старше. Тривалість гонки 0:45-1:00

6. Спортсмени
Не беруть участі в заліку ЛКУ. Тривалість 1:30-1:45

Допуск  учасників в категорії Кубка здійснюється згідно з Правилами ЛКУ в редакції 2019 року. Гонщики, яким рекомендовано участь в категорії «Чоловіки» (список), можуть брати участь в гонці в категорії «Початківці», але поза заліком гонки і рейтингу ЛКУ.


8. Командний залік

Окрім індивідуального заліку, на етапі кубка буде командний залік cеред команд, зареєстрованих на сайті bikeportal: bikeportal.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1722

В залік команди йдуть результати членів команди, які виступають в категоріях Чоловіки, Жінки та Майстри. Визначення команди-переможниці в командному заліку на етапі Кубка проводиться за такими правилами:

-  від кожної команди береться 4 кращих фініша членів команди - в категоріях "Чоловіки", "Початківці", "Жінки" та "Майстри";
- підсумовуються фінішні позиції кращих 4-х членів команди;
- командою-переможницею на етапі вважається команда з найменшою сумою 4-х фінішних позицій;
- в разі, якщо команда не була представлена в будь-якій категорії, то в розрахунок береться остання фінішна позиція +1 в даній категорії;
-  для категорії "Початківці" максимально можливе значення фінішної позиції, що йде в суму командного рейтингу, не перевищуватиме значення останньої фінішної позиції +1 в категорії "Чоловіки".

9. Порядок проходження дистанції

Після старту гонщики проходять певну кількість кіл дистанції, яка визначається організаторами для кожної категорії, в кінці кожного кола перетинаючи лінію старт-фініш. Для залікових категорій ЛКУ кількість кіл буде визначено після проходження першого кола лідером гонки. Кількість кіл для спортсменів таке ж саме, як і для Чоловіків в заліку ЛКУ. 
Старт кола закривається після проходження фінішу лідером відповідної категорії. Після того, як фінішував лідер, кругові гонщики не можуть піти на наступне коло, їм фіксується фініш.
Місце гонщика в підсумковому протоколі визначається за кількістю пройдених повних кіл і часу, витраченому на їх проходження. Схід з дистанції гонки зараховується тоді, коли учасник завершив гонку до фінішу лідера.

Порядок старту категорій ЛКУ

Старт всіх категорій - загальний, з гандикапом мінімум 1 хвилина між категоріями.
Для категорії «Майстри 50+» вводиться додатковий гандикап на старті за віком учасників: спочатку стартують учасники віком 60 років і старше, потім через 1 хвилину учасники віком 50-59 років.

З другого етапу Кубка стартове шикування гонщиків здійснюється за місцем в рейтингу на поточний момент. Спортсмени шикуються в кінці групи.

Оголошення про старт кожної категорії здійснюється за 1 хвилину, 30 секунд і 15 секунд. Суддя на старті дає старт між 15 і 0 секундою за допомогою свистка, гудка або стартового пістолета. У разі фальстарту, проводиться рестарт і перешикування гонщиків.  Гонщик, який допустив фальстарт, отримує попередження і стає в кінець колони гонщиків.

Після старту заїздів правилами змагань дозволено пересування по трасі тільки офіційно зареєстрованих в даному заїзді гонщиків і організаторів змагань. Рух по трасі здійснюється строго в заданому організаторами напрямку..




  • Технічна зона (техзона), технічний пункт (техпункт) і технічна допомога.
Техзона організовується в районі стартового табору. Допускається ремонт і заміна велосипеда або окремих його частин. У техзоні учасники можуть отримувати технічну допомогу від кого завгодно. При поломці велосипеда на дистанції гонщик має право самостійно або за допомогою членів його команди здійснити ремонт велосипеда і/або заміну частин велосипеда. При цьому гонщик і його помічники не повинні заважати іншим гонщикам. Невиконання цієї умови може спричинити попередження і/або штраф. Якщо ремонт неможливий, круг необхідно закінчити пішки по трасі з велосипедом. Крім цього на дистанції в місцях харчування можуть організовуватися техпункти з мінімальним набором запчастин і інструменту. Запчастини, інструмент та допомога на техпунктах можуть надаватися як організаторами, так і членами команд гонщиків. 
  • Номери гонщиків
Гонщики, знаходячись на трасі, зобов'язані мати номер для велосипеда (на кермі), так щоб він був видний суддям на контрольних пунктах. При заміні велосипеда, гонщик зобов'язаний перенести номер на новий велосипед перш, ніж продовжити гонку. Організатори мають право вимагати пред'явити номер в будь-який момент часу. Якщо номер не видно (номер брудний і т.п.), гонщик, проїжджаючи повз контрольний пункт, повинен голосно повідомити свій номер суддям.
  • "Зрізання"
"Зрізання" маршруту шляхом виходу за межі траси - суворо заборонено і штрафується додаванням до результату штрафного часу (10 хвилин і більше) або дискваліфікацією, в залежності від тяжкості проступку. Вихід за межі траси дозволений у виняткових випадках: якщо виникає перешкода, яку неможливо об'їхати в межах траси (завал, руйнування покриття траси і тп), при цьому об'їзд не повинен скорочувати дистанцію і не давати ніяких переваг перед іншими гонщиками. Після маневру гонщик негайно повинен повернутися на трасу. 
  • Лідирування (слідування «на колесі»)
Лідирування дозволено, але тільки в тому випадку, якщо гонщик слідує за іншим зареєстрованим гонщиком. Лідирування за транспортом або незареєстрованими гонщиками (велосипедистами) заборонено. 
  • Перевага руху
Гонщики, що пересуваються верхи на велосипеді, мають перевагу над гонщиками, які спішились. Гонщики, що штовхають або несуть свої велосипеди, повинні пересуватися по найменш проїжджій частині траси в той момент, коли їх обганяють. Гонщики, що штовхають або несуть свої велосипеди, можуть обганяти велосипедистів, що їдуть, якщо вони не створюють перешкоди руху. 
  • «Кругові»
Гонщики, яких обганяють на коло, повинні поступатися дорогою лідерам. Гонщики, які обганяють, повинні голосно оповіщати про намір обгону, крикнувши «обходжу справа» або «обходжу зліва». Безпечне проведення обгону є обов'язком того, хто обганяє. 
  • Позиційна боротьба
Коли два гонщика борються за місце на трасі, лідируючий не зобов'язаний поступатися позицією тому, хто обганяє (за винятком «кругових»). Проте, заборонені різка зміна траєкторії руху при обгоні і будь-які торкання (тілом або частинами велосипеда) з метою перешкодити руху. Той, хто обганяє, в свою чергу, повинен забезпечити безпеку свого маневру. 
  • Спортивна поведінка
Небезпечна їзда, використання лайливих виразів, образи та інші елементи неспортивної поведінки можуть стати приводом для попередження, а при повторних порушеннях, і дискваліфікації. Міра покарання у кожному конкретному випадку визначається головним суддею гонки. 
  • Вода і харчування

Вода і харчування можуть надаватися гонщикам ким завгодно і в будь-якому місці траси. Проте, гонщики не повинні створювати перешкод іншим учасникам, приймаючи воду і харчування. Розкидання упаковок, обгорток і тари на трасі заборонено.

 

10. Обставини непереборної сили (форс-мажор)

У разі виникнення обставин непереборної сили (погодних, соціальних, політичних і т.д.), таких, що проведення змагань може стати небезпечним, гонка може бути перервана. У цьому випадку, фінальний протокол оформляється за результатами на момент прийняття рішення про скасування.

 

11. Нагородження

Учасники, які посіли з 1 за 3 місце в кожній категорії, нагороджуються медалями та цінними призами від спонсорів. Учасники, які посіли з 1 за 10 місце в кожній категорії, нагороджуються пам'ятними дипломами.

Команда-переможниця етапу і команди, що зайняли 2-е і 3-е місце, нагороджуються почесною грамотою на церемонії нагородження.


12. Нагородження лідерів кубка

Після нагородження переможців гонки оголошуються і, в разі наявності окремих призів, нагороджуються лідери кубка в кожній категорії.

Команда-лідер кубка викликається на подіум на церемонії нагородження лідерів кубка і нагороджується почесною грамотою.

Контакти організаторів:

Ольга Віюк (О93) 765-18-65
Стрихарчук Дмитро (050) 561-96-60 (тільки вайбер, телеграм)

 

Комментарии 

 
+1 #1 Марафонец 29.05.2019 07:01
Оля- не забудь будь ласка на гонку взяти те що я просив!
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

Немає подій

Банер  
  
наверх
time: 0.39892578125